Posted on ()

Izvor fotografije:

Stanislava Borovac

31. 07. 2019., je otvoren prvi Mostar Wine Fest, u atrijuu i na terasi LUX Business Bar, u prizemlju INTERA Tehnološkog parka u Mostaru. Radi se o festivalu vina, vinske kulture i kulture uživanju na hercegovački način. Događaj je nastao u organizaciji LUX Business Bara, Bar Akademije i  From Herzegovina with love

Mostar Wine Fest je festival vina, vinske kulture i kulture uživanja hercegovačke trpeze. Želja organizatora je bila spojiti sve što se sa vinom spojiti može a da ima društvenu, gastronomsku i hedonističku dimenziju.

FOTO: Stanislava Borovac

 

Idejna koncepcija Festivala je bila okupiti sve vinare, hotelijere, restoratere, sommeliere i ugostitelje (zarez) ali i sve druge ljubitelje vina i delikatesa koja se ljube s vinom.

Cilj festivala je networking, suradnja, uvezivanje i promocije novih ideja u vinarstvu i ugostiteljstvu.

Velikom mnoštvu posjetitelja su se obratili Kristian Marić, vlasnik LUX Business Bara i jedan od organizatora, kao i Nebojša Lazarević, osnivač Bar Akademije, te također jedan od organizatora.

 

FOTO: Stanislava Borovac

Zahvalili su se izlagačima, među kojima je 18 vinarija, zatim partnerima, te na kraju gostima.

Pozvali su ih da iskoriste ovaj festival za nove suradnje i partnerstva koja mogu dovesti do unapređenja hercegovačke vinske i gastro scene, a konačno do plasiranja hercegovačkih vina na svjetsku scenu.

U gastro-eno dijelu, došlo je do uparivanja bijelog vina s ribom i pastom, koja su ocjenjivali najbolji sommelieri BiH, kao i radionica uparivanja sira i vina.

 

U glazbenom dijelu publiku su zabavljali duo Nikolina i Dario, na klaviru i violini, te Smooth Groove Band s jazz zvukovima.

Mostar Wine Fest se nastavlja večeras, a posjetitelje očekuje uparivanje steakova i crnog vina te uparivanje čokolade i vina, uz gostovanje Neše iz Galije.

Organizatori vas pozivaju da i večeras budete dio jedinstvene vinske i gastro pozornice u Mostaru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *