Bacc. ing. optometrije Kanita Topčagić

KANITA TOPČAGIĆ

bacc. ing. optometrije I OSNIVAČ LUX OPTIKE

Kanita Topčagić, rođena 3. decembra 1999. u Velikoj Kladuši, Bosna i Hercegovina, je stručnjakinja u oblasti optometrije s bogatim akademskim i stručnim iskustvom.

Kanita je svoje srednjoškolsko obrazovanje završila 2019. godine u Velikoj Kladuši, gdje je stekla čvrste temelje u općem obrazovanju. Nakon toga, odlučila je nastaviti svoje akademske aspiracije i upisala je studij Očne optike u Republici Hrvatskoj.

Nakon intenzivnog i predanog rada, Kanita je uspješno završila studij Očne optike 2022. godine, ostvarivši izvanredan uspjeh s prosječnom ocjenom na studiju od 4,6. Tijekom svojih studijskih godina, istaknula se svojim izuzetnim stručnim znanjem i predanošću, što ju je dovelo do obrane završnog/diplomskog rada u novembru 2022. pod mentorstvom doc. dr. sc. Maje Bohač, dr. med., s čime je zasluženo stekla pohvalu Cum Laude.

Kanita je također bila predana stjecanju praktičnog iskustva kako bi dodatno obogatila svoje profesionalne vještine. Tokom svog obrazovanja, provela je značajan vremenski u specijalnoj bolnici za oftalmologiju “Svjetlost” u Zagrebu, gdje je stekla neprocjenjivo znanje u radu s pacijentima i primjeni optometrijskih metoda.

Dodatno, Kanita je imala privilegiju pohađati praktičnu nastavu na najvećem hrvatskom znanstveno-istraživačkom centru, “Institutu Ruđer Bošković”. Ovo iskustvo joj je omogućilo da se upozna s najnovijim istraživanjima i tehnologijama u području optometrije i oftalmologije.

NIDEK Oprema

Da bi se obavio adekvatan pregled vida tehnologija u tome ima krucijalnu ulogu. Najsavremeniji aparati, pružaju najbolje rezultate, a mi biramo samo najbolje među najboljima. 

LJETO'23

KOLEKCIJA

Online shop

Online kupovina naočala i kontaktnih leća nikad nije bila brža, pouzdanija i sigurnija. Uz par klikova obezbijedite svoje refrakcijsko pomagalo.

Za sve narudžbe iznad 100,00 KM u cijeloj Bosni i Hercegovini

Originalni proizvodi uz mogućnost pregleda paketa prije plaćanja i preuzimanja

Našim kupcima nudimo najbolje svijetske brendove okvira i leća

Vaša narudžba stiže u roku od 1 do 2 radna dana unutar cijele Bosne i Hercegovine